Voeding

De voeding van huisdieren,
we maken het overzichtelijk voor u!

Lees hier meer over voeding voor uw huisdier:

“Een goede voeding is uw eerste medicijn!” Dit is een veelgehoorde kreet in de medische wereld. Het heeft er mee te maken dat veel ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door onjuiste voeding. Sterk overgewicht, suikerziekte, maagdarmstoornissen, verminderde weerstand zijn zo maar een paar voorbeelden die eigenlijk iedereen wel kent. Gebrek aan tijd om zorgvuldig zelf voedsel te bereiden en / of de kennis ontbreekt vaak.
Daarnaast zijn de verleidingen uit de voedsel- c.q. snackindustrie talrijk en verleidelijk. Helaas slaat deze trend over naar onze gezelschapsdieren. Steeds meer dieren worden onvolledig gevoed en met totaal onjuiste dingen. Diereigenaren trachten het juist goed te doen maar vermenselijken hun huisdier of vallen ten prooi aan de diervoedingsindustrie.

Kijk eens op een alukuipje in de supermarkt of op een diepvries – of worstverpakking! Hoeveel water koopt u? Dankzij de bindingsmiddelen koopt u wel tot 85% water in sommige gevallen, dat is erg duur water! We zijn als consument terecht boos als kippenvlees wordt opgespoten met water dat de consument betaalt tegen de prijs van kip. Gelukkig moet dit wettelijk verplicht op het etiket staan maar het zijn wel hele kleine lettertjes.

Ook is er tegenwoordig steeds meer onvolledig diervoeding op de markt. Dat betekent dat de voeding aanleiding geeft tot tekorten met alle gevolgen van dien. U zult deze voeders dus specifiek moeten aanvullen om weer tot een volledig uitgebalanceerde voeding te komen.

foto kat met logoEen andere ramp die zich voltrekt is dat werkelijk iedereen er wat van denkt te weten terwijl het een complete wetenschap op zich is. Zo stond er onlangs in de dierendagbijlage van een groot regionaal dagblad het volgende te lezen: “Belachelijk dat er in dit kattenvoer mais zit want katten zijn vleeseters en ze lusten niet eens mais!” Daarmee kwalificeert deze meneer of mevrouw zicht tot een grote onbenul op het gebied van huisdierenvoeding, maar het ergste is dat meer dan een miljoen mensen deze krant lezen en mogelijk denken dat het waar is. Gelukkig heeft deze krant ook de naam vaker te overdrijven en het minder nauw te nemen met de werkelijke waarheid. Wat is wel het geval: Katten kunnen betaalde aminozuren (kleinste elementen van een eiwit) niet zelf maken, dit zijn de zogenaamde essentiële aminozuren voor een kat. Meestal zijn dit de zwavelhoudende aminozuren. Deze bevinden zich in relatief hoge mate in vlees en in het eiwitgedeelte van de maiskorrel (kiem). Producenten met hoogstaande technologie halen de eiwitfractie uit deze maiskorrel en voegen op deze manier de levensbelangrijke aminozuren toe in de voeding van de kat en op de “declaratie” op de verpakking komt dan tevoorschijn als “maismeel”. Voeding is niet zo eenvoudig en kan beter overgelaten worden aan mensen die er echt verstand van hebben.

Om het de diereigenaar makkelijk te maken hebben Sterkliniek Dierenartsen een kwalitatief hoogstaande voeding laten maken waarmee we onze eigen cliënten een uitstekende prijs/kwaliteit kunnen bieden. Een duidelijk en begrijpelijk assortiment gewone voeding en dieetvoeding voor hond en kat. Geen hoge kosten aan reclame, aandacht voor de gezondheid door een doordachte keuze van grondstoffen en meer risicovolle ingrediënten (gluten)te mijden. Dierenartsen worden geacht dieren beter te maken maar het beroep is nog mooier als we kunnen voorkomen dat dieren ziek worden! Volgens ons en deskundigen begint dat met een goede voeding. De producten zijn sinds juli 2015 verkrijgbaar en informeer eens bij uw Sterkliniek naar de producten of naar de informatiefolder: Voedingsfolder Sterkliniek Dierenartsen Diervoeding

Natuurlijk krijgt u een “smaakgarantie” maar wij zijn er van overtuigd dat 99% smakelijk aan een goede gezondheid zal bouwen!

Foto pup